Zakaj se danes tako težko odločimo za nakup stanovanja?

Sama mislim, da je tukaj večji problem, da si mladi danes nakup stanovanja ne morejo privoščiti in tako veliko mladih živi pri starših. S tem ni nič narobe, dokler ne pride do prepirov, kar pa vsi vemo, da jih ni malo. Jaz včasih rečem malo v hecu, malo resno, da ne bi bilo danes toliko ločenih družin, če bi mlade družine imele več možnosti in bi živele na svojem. 

Res so grozni časi, ne predstavljam si, kako mladi danes enostavno zmorejo. Sama sem starejša in živim v svoji hiši. Imam enega sina, ki še študira, lahko samo rečem, da me skrbi zanj, kako si bo on ustvaril svoj dom, nakup stanovanja je danes luksuz, moraš imeti denar, vsi pa vemo, da se danes ljudje preživljajo iz meseca v mesec. Kako naj si potem kupijo dom, enostavno si ga ne morejo.

Ko sem bila jaz mlada je nakup stanovanja bil bolj dostopen, če si bil pridnih rok si si lahko zgradil hišo, danes pa mladina o tem lahko samo sanja. Če ima srečo, da ima bogate starše, ki mu pri stanovanjskem problemu pomagajo, drugače gre zelo težko. Jaz imam nekaj prihranjenega denarja in če bo moj sin potreboval denar za nakup stanovanja, mu ga bom tudi dala, kajti ne potrebujem ga. Sama ga potrebujem le toliko, da preživim mesec. Več mi pomeni, da bom videla sina srečnega, da bo sin imel svoj dom.

Ko danes vprašaš mlade, kako si oni predstavljajo danes nakup stanovanja, enostavno ne vedo povedat, kako bi si lahko to privoščili. Potem sledi družina, vse se komplicira, kajti če nimaš kam iti, kako si boš ustvaril družino. Pa smo tam. Ne poznam odgovora, lahko le upam, da bo sin mastno zaslužil in mu nakup stanovanja ne bo noben problem.